Esra Seval Dede reisde af naar het Palestijnse dorp Bil'In op de Westbank, grenzend aan Israël. Wekelijks wordt daar door Palestijnse en buitenlandse sympathisanten geprotesteerd tegen de Israëlische muur, die toegang tot Palestijnse landerijen en olijfboomgaarden ernstig verhinderd.

Het is twee uur in de middag. Een kleine menigte heeft zich verzameld onder de schaduw van de enkele bomen in het gebied bij Bil'ln in Palestina. Mannen en vrouwen, jong en oud, Palestijns en Frans. Het is vrijdagmiddag en het is tijd voor de wekelijkse protesten. De menigte begint zich langzaam in de hitte te bewegen. “Free, free Palestine”, wordt er gescandeerd, terwijl ze de muur naderen. Franse en Palestijnse vlaggen steken hoog in de lucht. Een Israelische man roept leuzen in het Hebreeuws. “Ik wil dat het bij ze aankomt”, zegt hij.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.