Ben jij een ontwerper of kunstenaar met een grote interesse voor journalistieke en maatschappelijke vraagstukken? Of ben jij een journalist of onderzoeker die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden van design? Spark Narration is een programma van VersPers en ACED dat interdisciplinaire ontwikkeling tussen journalisten en ontwerpers mogelijk maakt.

De nieuwe ronde van Spark Narration is gestart, waar jij als ontwerper of journalist je plan voor kan indienen. Grijp jij de kans om hedendaagse vormen van storytelling en experimentele journalistieke producties te ontdekken en te realiseren? Met dit samenwerkingsprogramma worden het conceptuele vermogen van creatieven én de analytische expertise van journalisten optimaal ingezet om tot grensoverschrijdende producties te komen.

Interessante concepten en spannende initiatieven komen in aanmerking voor een vergoeding van 1000 euro per project en drie maanden professionele begeleiding.

Planning
13-05 Deadline om je aan te melden voor het Spark Narration programma
18-05 Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd
25-05 Speed dating sessie bij A-Lab
15-06 Aanleveren concept voorstellen via mail
22-06 Bekendmaking geselecteerde concepten via mail
29-06 Geselecteerde personen of teams presenteren project op Open Eyes
01-07 Start productie fase
30-12 Oplevering resultaten

Aanmelden
Interesse om deel uit te maken van de nieuwe ronde van Spark Narrations? Stuur tot en met 15 juni je concept idee via de mail naar contact@aced.site. Dat mag als goed geschreven, maar compact document worden aangeleverd, met daarbij een voorstel voor de begroting en planning van je plan. Ons doel is om uiteindelijk drie voorstellen te helpen met een startinvestering.

ACED
ACED is een internationaal interdisciplinair platform voor design en journalistiek. Wij faciliteren mediaorganisaties in het ontdekken en creëren van nieuwe vormen van experimentele journalistieke producties, die aansluiten bij een hedendaags publiek. In parallel, doet ACED onderzoek naar hoe ontwerp en journalistiek elkaar kunnen versterken.

VersPers
VersPers is een platform gespecialiseerd in het trainen, maken en bedenken van innovaties in de journalistiek. Bij VersPers worden de grenzen van de journalistiek opgezocht, creatieve denktechnieken helpen de redactie producties te maken die niet per se klassiek journalistiek zijn, maar wel in de kern het journalistieke verhaal vertellen.