Je zou denken dat vinyl platen tegenwoordig niet meer gemaakt worden. Met de komst van de cd is er heel wat veranderd in de muziekwereld. Toch weet Record Industry zich goed staande te houden in deze barre tijden. Deze fabriek staat sinds 1957 in Haarlem en perst nog altijd vier tot vijf miljoen platen op jaarbasis, die voornamelijk in Europa verkocht worden.

Het wordt steeds duidelijker dat er zijn nog altijd artiesten zijn die platen maken, deze fabriek heeft er al heel wat mogen drukken. Het archief is enorm. Onder andere Anouk, Outkast, Robbie Williams, Norah Jones en U2 zijn al op vinyl verschenen. Zelfs The Beatles en Michael Jackson worden nog geperst. Dat platen nog steeds gewild zijn, blijkt maar weer; steeds meer nieuwe artiesten en bandjes als Giovanca, Wouter Hamel en Spinvis zetten hun hits op een plaat.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.