Samen met haar man Marc Bessems, die per 1 januari zou beginnen aan zijn correspondentschap voor de NOS, vertrok Sandra Korstjens eind 2012 naar Brazilië. Een paar maanden later sleepte zij dezelfde functie in de wacht, maar dan voor RTL. Nu zijn ze geliefden en concurrenten tegelijk in een land dat internationaal in grote belangstelling staat dankzij het naderende WK Voetbal en de Olympische Spelen.

Marc hield zich al jaren bezig met Latijns-Amerika, als redacteur op de buitenlandredactie. Het leven dat ze nu leiden was zijn droom. Tot ook Sandra, destijds 24, misschien wel de jongste correspondent werd die Nederland ooit gehad heeft. En daar is ze eigenlijk best trots op. “Mag ook wel, toch?” Tijdens het werken helpen ze elkaar soms een handje. Als de één een stand-upper moet opnemen, let de ander even op de camera. “We houden elkaar op de hoogte van wat we doen om te vermijden dat we hetzelfde maken. Je bent natuurlijk concurrenten, maar tegelijkertijd willen we allebei dat de ander het goed doet.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.