Arrestaties in Londen in de aanloop
naar de G8 van Noord-Ierland

In Noord-Ierland vindt komende week op maandag en dinsdag het G8-overleg plaats. In de aanloop naar die bijeenkomst zijn er subbijeenkomsten van verschillende wereldleiders in Engeland.

Zo was er afgelopen week in Londen onder andere het G8 Social Impact Investment Forum. Ook dat ontlokte protest. Internationaal waren mensen opgeroepen om de hele week te komen demonstreren. Op de protestagenda staan thema's als de bestrijding van armoede en honger, een onderwerp waarover in 2006 afspraken zijn gemaakt door de G8. Problemen die desondanks volgens de demonstranten nog niet zijn teruggedrongen.

Flink wat mensen kwamen in actie en hadden zich naar het centrum van Londen begeven. Het bleef niet bij een rustige bijeenkomst. De politie had, met 1.200 man op de been, moeite om het protest in te dammen. De demonstranten pakten het professioneel aan. Zij werkten in kleine groepen om het de politie zo lastig mogelijk te maken. Ook waren ze niet schuw om confrontaties aan te gaan. Er zijn totaal 57 arrestaties verricht.