Naakt op de Zwarte Cross

Het thema van het Zwarte Cross festival was dit jaar ‘Vrede en harmonie op aerd’, wat weer zorgde voor de nodige sfeer. Vorig jaar trok dit grootse festival ruim 150.000 bezoekers. De Zwarte Cross is een feest met stunts, theater en veel humor. Het is uitgegroeid tot het grootste festival van heel Nederland.

Op de Zwarte Cross stonden meer dan twintig muziek- en theaterpodia en in diverse themaweides wisselden muziek en spektakel elkaar af. Voor het nodige thematische ‘peacegevoel’ werden de campinggasten getrakteerd op een prachtige rondglazige roze bril. Goede muziek, vele paardenkrachten en de Achterhoekse gastvrijheid maakten het feest compleet.

Het thema ‘Vrede en harmonie op aerd’, kwam extra tot uiting in de protestactie die op dag één plaatsvond. Tijdens de zogenoemde Naked Run renden 450 deelenemers naakt over het festivalterrein. Met de loop wilden ze aandacht vragen voor de Russische censuur. Het was een groot succes! Er kwam zelfs bijna meer pers op af, dan er deelnemers waren.

Op vrijdag traden onder meer Miss Montreal, Guus Meeuwis en een finalist van De Beste Singer Songwriter van Nederland op. Dag twee begon met een frisse douche van regen, maar toen de zon weer doorbrak, konden de bezoekers genieten van namen als: Kate Nash, Eric Burdon, Golden Earring, Go Back to the Zoo. Als afsluiter van de laatste dag zette, zoals elk jaar, Jovink een grote spetterende show neer.