Muziek: Patrick Watson en de avonturen uit zijn achtertuin

Watson is een populair mannetje in Nederland. Na afgelopen twee jaar op podia van Lowlands, Motel Mozaïque, Crossing Border en diverse uitverkochte zalen te hebben gestaan, was hij afgelopen zaterdag terug in Amsterdam. Ook de Max-zaal van de Melkweg was dit jaar uitverkocht. Eerder deze maand kwam zijn nieuwste album uit: 'Adventures in Your Own Backard'.

Het album is geïnspireerd op de muziek van Ennio Morricone, de man die onder andere de soundtrack van 'Once Upon a Time in the West' op zijn naam heeft staan. Inhoudelijk spitst het zich toe op de avonturen die vaak ondergewaardeerd worden: de kleine avontuurtjes van het allerdaagse leven. Zo schrijft Watson in 'Noisy Sunday' een antwoord op een gedicht van zijn moeder, dat hij aantrof in een oud kookboek dat hij van haar leende. Het gedicht gaat over de stilte in huis nadat alle kinderen het nest verlaten hebben. Dat moet nogal een contrast geweest zijn: Watson komt uit een gezin met vijf kinderen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.