Actie van anti-kernwapen demonstranten

In Volkel zouden maandag 24 november 2008 om 11.00 uur actievoerders en symphatisanten van de anti-kernwapen beweging samenkomen bij de poort van de vliegbasis Volkel. Met de actie ‘Nuclear Weapon free, My Cup of Tea’, wilden zij een zogenaamde ‘burgerinspectie’ uitvoeren om de aanwezigheid van kernwapens aan te tonen.

“In Volkel liggen 10-20 Amerikaanse kernwapens, waarvan door de politiek het bestaan niet bevestigd of ontkend mag worden”, schrijven de actievoerders. De opkomst was laag. In de sneeuw en de kou was er in het begin meer pers aanwezig dan actievoerders, maar na enige tijd kwamen er druppelsgewijs toch meer deelnemers opdagen. Daarbij ook een pseudo-sinterklaas met een pietengevolg, die middels de meegebrachte spandoeken namens de goedheiligman betoogden dat ook Sinterklaas niet van kernwapens is gediend.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.