Maleisië is een land met volgens veel inwoners een strenge regering. Uit extreme wetten omtrent geloof en cultuur blijkt de regering de inwoners kort te houden. Als toerist heb je er weinig te vrezen. Tenminste, dat is waar het in het eerste opzicht op lijkt. Het gevaar van een boete kan in een klein hoekje schuilen, blijkt uit de verbodspictogrammen die je op de gekste plekken tegenkomt.

Een kleine situatie schets: Je hebt op een lokale markt de populaire vrucht durian gekocht en neemt deze mee naar je hotel. Je stapt de lift in, maar dit zal door de personen om je heen waarschijnlijk niet in dank afgenomen worden. Deze nationale vrucht heeft namelijk een erg sterke, penetrante geur die niet overal gewaardeerd wordt. Wees niet eigenwijs, want dan ben je zo 100 Ringgit armer.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.