Lid worden van een politieke partij. Wie doet dat nog? Hoewel er de afgelopen verkiezingen minder jongeren naar de stembus gingen, worden de partijbijeenkomsten in de aanloop naar die verkiezingen zeer goed bezocht door jeugdige leden. Vooral de bijeenkomsten van GroenLinks en Forum voor Democratie trekken steeds meer jongeren.

Wat beweegt mensen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar ertoe lid te worden van een politieke partij? Deze vraag legden we voor tijdens politieke evenementen van het jeugd-Forum voor Democratie en DWARS, de jongerenbeweging van GroenLinks. De gesprekken vonden plaats vóór de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

We geven zes van deze jeugdige leden het woord. Wat zien zij als het grootste probleem voor de toekomst, wordt er bij hen thuis vaak over politiek gesproken en wat is de reden voor hun lidmaatschap van jFvD of DWARS?

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.