Op een maandagmiddag is producer Eljay, beter bekend als CRZE, aan het werk in de sfeervolle studio van rapformatie SoulTrash in Amsterdam Zuidoost. CRZE is één van de vier muzikanten van SoulTrash, dat bestaat uit twee rappers en twee producers. Rapper Dret heeft het stokje van Rap Gesproken doorgegeven aan CRZE en dat verbaast CRZE niet: "Ik ken Dret vijftien jaar en ik heb ook muziek voor hem geproduceerd. We zijn met elkaar opgegroeid."

SoulTrash won in december 2016 De Grote Prijs van Nederland. Een knappe prestatie aangezien ze pas sinds begin januari samen waren. Sindsdien zitten ze niet stil. SoulTrash is bezig met een EP en CRZE geeft muziekworkshops aan jongeren in Amsterdam Zuidoost. Voor CRZE is het hebben van deze voorbeeldfunctie wel erg apart. "Als ik lesgeef spreken de jongens me aan met 'Meneer Eljay' terwijl ik mezelf helemaal niet zie als een meneer. Als ze horen dat ik in SoulTrash zit zijn ze vaak onder de indruk.” Hij hoopt door middel van de lessen de jongeren te inspireren en van de honderd deuren waar hij zelf tegen aanliep er tien open te maken voor de volgende generatie.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.