Het is eigenlijk veel te mooi weer en dus is het rustig in IJsstadion Thialf in Heerenveen. Tjerk de Boer (19) rijdt er elke dag zijn rondjes, het is als een tweede thuis. De jonge schaatser is vol van zijn sport en terwijl hij vertelt over zijn toekomst, kijkt hij op zijn telefoon naar de wereldbekerwedstrijden van de junioren. “Ik ken veel van hen, dus dat wil ik wel even kijken”, lacht Tjerk.

Het is het eerste jaar bij de senioren voor de Weidumer, voor het eerst in het grote schaatsgeweld. Maar dat dat geen probleem is voor Tjerk bleek dit seizoen al. “De laatste wedstrijd hier, het NK Allround, werd ik zesde tussen de grote mannen. Daar was ik wel heel tevreden mee.” Dat hij een talent is, kan dus wel gesteld worden. Al wil hij zichzelf zo niet noemen. “Om nou van mezelf te zeggen dat ik een talent ben, dat weet ik niet hoor. Maar het schaatsen gaat me goed af”, zegt Tjerk glimlachend.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.