Comedian en documentairemaker Mo Hersi liet vrijdag 6 maart zijn mockumentary ‘The Last African In Europe’ zien in Pakhuis De Zwijger. Na de film volgde er een gesprek volgen over migratie, vluchtelingen en gelijkheid.

In de volgepakte Grote Zaal opende Bahram Sadeghi de avond. Eén van de eerste vragen die hij stelde was ‘Wie in de zaal heeft er een migratieachtergrond?’ In de zaal gingen flink wat handen omhoog. Mensen keken rond en zagen dat het inderdaad een fijn gemêleerd gezelschap was. IJsbrand van Veelen vertelde eerst over hoe de film is ontstaan, bij een door VersPers Reizen georganiseerde reis naar Athene. Eerder waren andere makers met VersPers Reizen naar Sicilië afgereisd om daar documentaires te maken over migratie en vluchtelingen. Die films stonden nu in het voorprogramma van de avond.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.