De 23-jarige Lost is samen met mede-rapper Blok muziek aan het maken in hun studio in Amsterdam Zuidoost. Ze zijn onderdeel van Soultrash, het collectief waar ook CRZE, uit Rap Gesproken 2, in zit. De leegstaande kantoorpanden zijn door de gemeente uitgeroepen als plek voor creatieve geesten tot het pand een nieuwe bestemming krijgt in 2024. Zo vind je er schilders, kappers en dus ook hiphop-artiesten.

Lost is geboren en getogen in Zuidoost en vindt het dan ook belangrijk om zijn trots voor Amsterdam en in het bijzonder Zuidoost uit te dragen in zijn muziek en dit ook mee te geven naar de jongeren in de buurt. “Er zijn veel jongeren die denken dat ze het niet zullen maken door de buurt waar ze vandaan komen, ik zie het juist als een voordeel. De honger voor succes die hebben veel mensen uit Zuidoost en ik wil laten zien dat ze het kunnen maken’’, vertelt de rapper.

Lost hield er altijd al van om in het middelpunt te staan. Tijdens oudergesprekken zei de leerkracht altijd dat hij een goede leerling was, die alleen net iets te veel kletste en grapjes maakte. Hij had ooit in de klas een verhaaltje geschreven op een GTST-achtige manier, zo van die gaat met die en die gaat met die. Dit vond hij verassend leuk om te doen en toen werd zijn interesse in het schrijven van teksten gewekt. Rond zijn dertiende schreef Lost zijn eerste rap en rond zijn veertiende begon hij met opnemen in een studio in de schuur van een vriend.

Hij kijkt met plezier terug op die onbevangen tijden. Rond zijn zestiende kwam hij via een vriend Denzel in contact met Don D. Lost kreeg van hem een beat waar hij gelijk op begon te rappen. Dit is uiteindelijk zijn eerste track ‘Ik ga’ geworden. Tegelijkertijd viel Lost op bij rapper Rasskulz en zo is het balletje gaan rollen.  Rasskulz zorgde ervoor dat hij voor ‘Ik ga’ en een ander nummer en video’s kon opnemen. In de tussentijd heeft Lost niet stilgezeten. Samen met zijn collectief Soultrash heeft hij op 2 januari een nieuwe EP genaamd ‘New Energie’ uitgebracht.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.