Tussen alle grote winkelketens en franchises zitten de kleinere winkels die een specifiek en uniek product aanbieden. Joep Temminck gaat langs deze winkels, die al ruim voor de eeuwwisseling bestonden. Wat zorgt ervoor dat deze, veel eenmanszaken, overeind blijven staan? En wat is er verandert in de loop der jaren? Deze keer: De Saxofoonwinkel in Deventer

Gerard Bot van De Stempelwinkel tipte De Saxofoonwinkel in Deventer als bijzondere zaak voor het volgende artikel. De winkel is gelegen in een heel oud pand en wordt sinds 1995 gerund door Hans-Jan van der Deure, Paul Kortenhorst en Willem Alink. Kortenhorst geeft een rondleiding in het oude pand. In de kelder van het pand zitten nog bouwstenen uit de 14e eeuw. Het huis zelf staat er in ieder geval langer dan de bekendste kerk van Deventer, De Lebuiniskerk, die uit 1600 stamt. Het pand heeft drie verdiepingen en bevat zelfs een studio.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.