Eind vorig jaar vroeg Griekenland aan andere Europese lidstaten steun bij de opvang van 2500 alleenstaande vluchtelingenkinderen. Dertien landen hebben daar inmiddels gehoor aan gegeven. De Nederlandse overheid wil dat niet. Hierover bestaat grote verdeeldheid in de politiek.

Joshua Nolet, leadzanger van de band Chef’s Special zet zich in voor deze kwestie. Hij heeft de afgelopen maanden regelmatig stilteprotesten georganiseerd. Twee jaar geleden was hij op het Griekse eiland Lesbos om vrijwilligerswerk te doen. Wat hem hard raakte, was dat de vluchtelingencrisis ook over kinderen gaat. “Die zitten in een leeftijdsfase waarin nog zó veel mogelijk is. En daarom vind ik het zonde dat we ze laten stikken. Want we ontnemen hen nu de kans op een toekomst door ze in een vluchtelingenkamp met 20.000 mensen op elkaar tijdens een pandemie te laten zitten.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.