Criminaliteit? Een Marokkanenprobleem? Nog steeds worden Marokkanen op problematische wijze in de media gerepresenteerd. En ze zijn het zat, merkt Joep Temminck in een reeks gesprekken met mensen uit de gemeenschap zelf. Deze week sprak hij met Raja Felgata die het als media-ondernemer en oprichter van De Community Top 100 (voorheen de Kleurrijke Top 100) maakte het tot haar missie om hier op een constructieve manier verandering in te brengen.

Als het in de media over Marokkaanse Nederlanders gaat, dan gaat het vaak over criminaliteit, overlast gevende jongeren en andere negativiteit, ziet Raja Felgata. Zij verzet zich hier al jaren tegen. Felgata is sinds het begin van het millennium werkzaam in de media en was zich altijd al bewust van het gebrek aan diversiteit in de journalistiek. Ze herkende zichzelf niet in de overwegend witte gezichten die ze voorbij zag komen. Dit vormde voor haar een belangrijke reden om het ‘AT5 Nieuws’ en later ‘Goedemorgen Nederland’ te willen presenteren. Als vrouw die zelf uit de Marokkaanse gemeenschap komt, heeft Felgata een groot netwerk binnen deze gemeenschap. Haar doel: de verhalen van binnenuit vertellen, op een andere manier dan haar collega’s dit deden.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.