Costa Rica is groen, héél groen. Niet alleen door de vele regenwouden, berglandschappen, vulkanen, stranden en mangrovebossen, maar ook doordat het land een behoorlijk vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid heeft. De aandacht voor ecotoerisme in Costa Rica leidt tot natuurbescherming, maar duurzaamheid wordt ook gebruikt als marketingstrategie.

Costa Rica heeft niet voor niets een sterke groene reputatie. Het land is een voorloper op het gebied van ecotoerisme. De Wereld Toerisme Organisatie (WTO) van de Verenigde Naties benadrukt het belang van duurzaam toerisme. Verschillende rapporten zijn uitgebracht over de rol die toerisme kan spelen in het verlichten van armoede, het ondersteunen van de lokale economie en daarmee het ontwikkelen van lokale gemeenschappen. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. Want hoewel toerisme een belangrijke impuls kan bieden aan de lokale economie, zorgt de groeiende toerismesector in Costa Rica ook voor toenemende schade aan de natuur.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.