In het holst van de nacht verzamelt team 666 op verlaten plekken in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. De klokken hebben middernacht geslagen en de meeste mensen liggen al op een oor. Het uitgelezen moment voor een groep heuze ghostbusters om, gewapend met hun apparatuur, het duister in te sluipen. “Muisstil zijn en opschieten”, sist iemand in het pikkedonker. “Zaklampen uit en wees voorzichtig!”

Team 666, ze zien er indrukwekkend uit, uitgedost met duizenden euro’s aan apparatuur, van infraroodcamera’s met bewegingscensoren tot hypergevoelige geluidsdetectoren, en allen in hun zwarte shirt met het team-logo 666. Dat getal heeft niets met duivelspraktijken te maken, maar is een komische verwijzing naar het Maleisische alarmnummer 999. De groep geestenjagers heeft namelijk allesbehalve kwaadaardige bedoelingen. “We willen gewoon de waarheid bewijzen.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.