De felgekleurde muren steken sterk af bij de dreigende lucht die boven Bogota hangt. Levensgrote tekeningen en hoekige letters sieren de smalle drukke straten van de miljoenenstad. De kleurige muren dragen een serieuze boodschap. De kunst in de straten van de Colombiaanse hoofdstad schreeuwt om aandacht en verandering.

Op klaarlichte dag loopt een man met een bivakmuts over straat. Het heeft een dreigende uitstraling, maar hij heeft geen kwade bedoelingen. Zijn wapen is zijn spuitbus vol met verf. DjLu is een van de bekendste graffiti-artiesten in Colombia. Tegen het aanbrengen van graffiti kan de politie zo nu en dan hard optreden. In 2011 werd een 16-jarige kunstenaar doodgeschoten door een agent toen hij tekenfilmfiguur Felix The Cat op de muren aan het schilderen was. “De bedekking van mijn gezicht is voor mijn eigen veiligheid. Ik blijf liever anoniem. Bovendien gaat het niet om mij als persoon, maar om de boodschap die ik met mijn kunst wil overbrengen”, zegt DjLu

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.