Servië een stap dichter bij EU-integratie, daar kan je een vraagteken bijzetten. De kranten stonden er de afgelopen weken vol mee. Ratko Mladic, de belangrijkste voortvluchtige oorlogsmisdadiger die Servië nog moest uitleveren is kort geleden tegen alle verwachtingen in opgepakt door de huidige Servische regering en overgebracht naar het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Wat betekent dit voor de  toekomst?

Sommige waarnemers geloven dat het grootste obstakel naar EU-integratie van de baan is. Anderen benadrukken het moeizame pad dat Servië nog in het vooruitzicht heeft voordat daarover gesproken kan worden. De politici in Nederland lijken overtuigd te zijn van het laatste. Wat is het toekomstperspectief van de EU voor Servië en wat wordt er eigenlijk gezegd in Servië zelf?

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.