Elke zondagochtend verzamelen op negen plaatsen in Nederland honderden kinderen om naar school te gaan. Niet om te leren rekenen en schrijven, maar om les te krijgen van chirurgen, juristen, filosofen, sterrenkundigen, kunstenaars en journalisten. Deze professionals geven in één of meerdere lessen een kijkje in hun eigen keuken.  

De leerlingen blijven lang niet altijd in de schoolbanken zitten: ze spelen rechtszaken na, leren een moord oplossen in het Nederlands Forensisch Instituut en krijgen les van bewakers in een Huis van Bewaring, bijvoorbeeld in het Pieter Baan Centrum. Het gaat op deze zondagslessen dus niet om leren schrijven en rekenen, het gaat niet om het leren uit schoolboeken. De bijscholing is bedoeld om de kinderen, die allemaal komen uit sociaal-economische achtergestelde wijken, hun talenten te laten ontdekken. Zo krijgen ze meer zelfvertrouwen en ontmoeten ze mensen uit verschillende lagen van de samenleving; een goede basis om de toekomst tegemoet te treden. 

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.