Verwaarloosde mannen en vrouwen die verslaafd zijn aan drank, seks, gokken of drugs. Suriname kent veel gevallen van ‘de verstotenen van de maatschappij’. Althans, zo noemt de christelijke stichting Victory Outreach Suriname deze groep. De stichting helpt met haar christelijke geloofsovertuiging de verslaafden te re-integreren in de maatschappij.

Samen met haar man ging de Surinaamse Eline Wiebers dertien jaar geleden van Amsterdam terug naar Suriname. Toen ze daar in aanraking kwamen met de vele verwaarloosde mensen die op straat leefden, vonden ze dat er een Victory Outreach moest komen, een christelijke gemeenschap die de hulpbehoevende mens een hand toereikt. De van oorsprong Amerikaanse kerkgemeenschap bestaat sinds 1967 en heeft inmiddels kerken over de hele wereld. Eline en Robby volgden een speciale training in Amerika om opgeleid te worden tot priester. In 1999 begon het echtpaar Wiebers in Paramaribo met de opvang van mannen en vrouwen bij de vader van Eline thuis. In de gecreëerde ‘home’ boden ze een thuis aan onder anderen prostituees en alcoholverslaafden. En met succes. “Er kwamen direct hopeloze mensen die blij waren dat er iets was. Na drie maanden zijn we verhuisd naar een grotere ruimte”, vertelt Eline.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.