Het vrouwenvoetbal is nog altijd een ondergeschoven kindje in een door mannen gedomineerde wereld. De laatste tijd hebben topclubs steeds meer interesse voor vrouwenteams. Door aanwezigheid van vrouwenteams zou de voetbalwereld gemoedelijker worden. Er zijn echter ook andere geluiden te horen. “Het spel is niet harder dan bij de mannen, maar vrouwen reageren wel eerder agressief.”

Het Nederlandse vrouwenvoetbal is de snelst groeiende teamsport in ons land. In januari 2008 telt de KNVB 100.000 vrouwelijke voetbalsters. Daarmee is het vrouwenvoetbal samen met het vrouwenhockey één van de grootste vrouwelijke teamsporten. In het seizoen 2007 – 2008 start de eerste Nederlandse profcompetitie: de Eredivisie Vrouwen. Clubs uit de traditionele top drie van Nederland, zoals Ajax en Feyenoord, denken er sterk over de komende jaren toe te treden tot de Eredivisie Vrouwen. Louis van Gaal, voormalig coach van de kersverse landskampioen AZ, maakte zich sterk voor het damesvoetbal en gaf een paar maanden geleden het vrouwenelftal van AZ een trainingssessie.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.