In juni zijn de verkiezingen voor het Europarlement. Het publiek heeft nog altijd een legendarische desinteresse voor alles wat met Europa te maken heeft. Het Parlement roerde zich en nam een aantal belangrijke consumentenbeslissingen. Voordeel voor de Europeaan!

Tuut tuut. Tuut Tuut. Het is een bekend beeld; zodra je met de trein de grens over gaat ontvangt iedereen in de coupé een sms. Je provider heet je van harte welkom in het nieuwe land en informeert je over de kosten van bellen of sms’en ter plekke. De kosten hiervoor zijn in het buitenland vaak een stuk hoger. Dit zorgt al jaren voor een onaangename verrassing bij veel vakantiegangers. Terwijl Carlos uit Spanje 31 cent betaalt voor zijn sms uit het buitenland, moet Peter uit Nederland 46 cent neertellen. Oneerlijk, vinden verschillende organen in de Europese Unie. Het Europese Parlement is dan ook samen met de Europese Commissie en de Raad van Ministers tot overeenstemming gekomen over een maximum prijs voor bellen, sms’en en internetten vanuit het buitenland.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.