“Het Nederlandse onderwijs is een lege huls”, aldus Aukje Koster, de directrice van de Lafayette school in Amsterdam. Deze basisschool is geen voorbeeld van vernieuwend onderwijs, zoals Iederwijs. Het lesmateriaal is juist gebaseerd op de ouderwetse basisvaardigheden voor rekenen en spellen, aangevuld met de studiemethode van Lafayette Ron Hubbard, de grondlegger van Scientology. 

In het Concertgebouw genieten de kinderen van de bovenbouw van de Lafayette school op donderdagochtend van muziek. Zij nemen deel aan het project De wereld aan je voeten. Honderden kinderen van diverse basisscholen worden door het Concertgebouw geleid. Zij maken kennis met wereldmuziek. Als de groepen zich door de gangen verplaatsen, is het een drukte van jewelste. Aan de muur kijken de portretten van grote dirigenten van weleer toe. Ieder kind draagt een paspoort met daarin informatie over de muzikanten. De leerlingen en hun docenten zingen mee met de liedjes die zij tevoren hebben ingestudeerd. 

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.