Even je borsten laten vergroten of een volledige health check laten doen? Het kan allemaal in Maleisië. Het land staat in de top drie bestemmingen voor medisch toerisme. Dit komt door de goede gezondheidszorg, de lage kosten en het prettige klimaat. De Maleise overheid speelt hierop in door de Maleise gezondheidszorg wereldwijd te promoten en privéklinieken te subsidiëren.

In het afgelopen jaar reisden meer dan 600.000 toeristen om medische reden naar Maleisië. Volgens de recente Amerikaanse studie ‘International Living’,  staat Maleisië in de top 3 van beste bestemmingen voor medische behandelingen. In deze studie werd gefocust op de kwaliteit en de kosten van de gezondheidszorg bij landen over de hele wereld. De gezondheidszorg in Maleisië werd geprezen met 95 van de 100 punten en omschreven als “gelijk aan of zelfs beter dan in de meeste Westerse landen”. De Maleisische minister van Gezondheidszorg vertelde aan de krant The Star dat hij erg trots is op deze prestatie. Volgens hem is de enorme groei van medisch toerisme naar Maleisië te danken aan de investeringen in goede medische voorzieningen en de relatief lage prijzen.

Om Maleisië op de kaart te zetten als topbestemming voor medisch toerisme, startte het ministerie van Gezondheidszorg enkele jaren geleden de Malaysia Healthcare Travel Council (MHTC). Jaarlijks wordt er een conferentie georganiseerd vanuit het MHTC om de Maleise gezondheidszorg wereldwijd te promoten. Deze International Healthcare Travel Expo (MIHTE) biedt een platform om stakeholders uit de zorgindustrie van over de hele wereld bij elkaar te brengen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.