Tussen de witte muren van een modern gebouw in de wijk Hassan van de Marokkaanse hoofdstad Rabat, schalt een Nederlands ‘Goedemorgen’. Hier is het NIMAR, het Nederlands Instituut Marokko, gevestigd dat zich inzet voor internationalisering van het hoger onderwijs, wetenschappelijk onderzoek in Nederland en samenwerking met Marokko. Maar als het aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ligt, sluit het NIMAR volgend jaar haar deuren.

In het kader van het internationaliseringsbeleid van het ministerie, zette Jan Hoogland, verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen, acht jaar geleden het NIMAR op. Dit instituut moest contacten met Marokko aangaan en intensiveren, talentvolle studenten uit Marokko naar Nederland halen en de samenwerking van het hoger onderwijs in Nederland met de Marokkaanse instellingen verbeteren. 

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.