Het seizoen is begonnen op Schiermonnikoog

In de zon lijkt Schiermonnikoog op een tropisch eiland. In de regen en de gure wind wordt menig wandelaar gezandstraald en trappen fietsers met veel moeite de pedalen rond.

Het Waddeneiland is populair onder Duitse en Nederlandse toeristen. Het seizoen is er begonnen voor eenieder die er een dagje wil genieten van de zee en ruimte, rust en de natuur vindt hier zijn of haar toevluchtsoord.

Doordeweeks is er bijna niemand op het eiland te bekennen, maar op donderdag druipen de bezoekers van het vaste land langzaam binnen. Want hier waait de regen in een paar minuten over en zijn er schitterende wolkenpartijen te bewonderen. Het licht en schaduwspel is er actief te bewonderen. Turend naar de lucht van het UNESCO waddengebied trekken allerlei bijzondere vogels de aandacht. Onderwijl de wind je over de duintoppen laat zweven.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.