Are you okay, little girl?

Esmee reisde vier keer naar Engeland om het leven van Mercy in beeld te brengen. Mercy is toiletdame in een nachtclub. Ze woont in een achterstandswijk in Leeds en is een alleenstaande moeder van twee kinderen. In de nachtelijke uurtjes vervult ze deze moederrol ook voor alle vrouwen die in de club een bezoek brengen aan het toilet.

Voor vrouwen is het dragen van een jurk of een rokje boven een goed stel hakken nodig om de nachtclub waar Mercy werkt binnen te komen. Binnen worden vrouwen door de aanwezige mannen gezien als een makkelijk binnen te halen exotisch prooi. Meiden die het toilet bezoeken, vinden steun en advies bij Mercy. Ze heeft inmiddels 'vaste klanten' die, voordat ze de dansvloer op gaan, eerst haar om de nek vliegen.

Later op de avond zijn de meiden zo dronken dat ze verzorging nodig hebben: ze balanceren op hun hakken, hun kleren worden door Mercy rechtgetrokken en als ze zich niet lekker voelen, staat zij voor hen klaar. Na een hectische nacht is er geen tijd voor de alleenstaande moeder om uit te rusten. Wanneer ze thuis komt, worden haar kinderen wakker en start een nieuwe dag.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.