Een bloedig potje Mexicaans freestyle-worstelen

Lucha Libre is een bijzondere vorm van Mexicaans vertier. De worstelaars zijn professionals die al freestylend elkaar in de ring te lijf gaan. Gecombineerd met showelementen en grappen wordt er met vier of soms acht Luchadores –worstelaars- tegelijk gevochten en geworsteld.  Zij dragen kleurrijke maskers, die bijdragen aan de rol die zij spelen tijdens de show.

Velen willen anoniem blijven. Zij gaan op in het karakter dat zijn opvoeren. Snelle manoeuvres en sprongen a la Spiderman komen veelvuldig voor in de immer drukbezochte shows. Het kan er hard aan toe gaan: de luchadores blijven niet altijd binnen de ring en vliegen soms zo het publiek in. Naast de normale Lucha Libre is er een nóg gewelddadiger variant: de Lucha Libre Extrema, waarin de vechtersbazen elkaar voornamelijk buiten de ring tussen het publiek te lijf gaan.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.