Wendy draagt graag jurken en verstopt dat niet meer

Stel je voor dat jouw lievelingskledingstuk een jurk is, terwijl je een man bent. Wendy heeft dat jarenlang voor andere mensen verborgen gehouden. Sinds vier maanden is ze begonnen met het dragen van vrouwenkleding buitenshuis. De neiging om in vrouwenkleding door het leven te gaan heeft ze altijd al gehad. Als kind bladerde ze door de Wehkamp-catalogus van haar ouders en keek ze naar de jurkjes. Het was voor haar niet makkelijk om iets toe te geven dat zo moeilijk geaccepteerd wordt. Wendy probeerde het daarom van kinds af aan te ontkennen. Ze trouwde als man met een vrouw en ze kregen twee kinderen.

De drang om haar vrouwelijke gevoel uit te drukken verdween echter niet. Soms, als er niemand thuis was, trok ze de kleding van haar vrouw aan. Daar voelde ze zich bijzonder prettig in. Het onvermijdelijke gebeurde: haar vrouw trof haar man bij thuiskomst aan in een jurk. Dit was een schok voor het echtpaar, dat uiteindelijk ging scheiden. Hierop brak een roerige tijd voor Wendy aan. Ze ging, door de hoge huurprijzen en woningnood, van kamer naar kamer. Wanneer ze thuis kwam van haar werk, vaak een mannenberoep, kon ze eindelijk ontspannen in vrouwenkleding.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.