Ik hoop dat hij het weet

“Mijn opa heet Adrianus Bax. Even denken, hij is 83 jaar oud ja. Hij komt uit 1929 en ik kom uit 1989. Hij heeft op en af zes jaar gediend in Nederlands-Indië. Hij werd gewoon opgeroepen toen hij 18 jaar was. Dus dan ging je.”

“Hij gaat nog echt met zijn tijd mee, mijn opa. Hij heeft zijn rijbewijs nog, een laptop en een telefoon. Af en toe is er wat en dan belt hij en moet ik even helpen met iets. Hij is eigenlijk pas sinds kort echt gestopt met werken. Hij vervoerde auto’s van A naar B. Sinds hij gestopt is met werken hoor ik hem ineens over de Stichting Veteranen Amsterdam. Daar gaat hij eens in de twee weken heen. Vooral om oude bekenden te zien, geloof ik. Hij wil daar lotgenoten zien, ervaringen delen. Die jongere generatie veteranen ontmoet hij daar ook.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.