Buitensporig geweld in Bahrein

In Londen hebben afgelopen zaterdag honderden demonstranten bij de ambassade van Bahrein gedemonstreerd. Ze voerden actie tegen het buitensporige geweld dat de regering van het kleine oliestaatje gebruikte tegen sjiitische demonstranten. Ook demonstreerden zij tegen inmenging van het Samenwerkingsorgaan van de Golf (GCC – Gulf Cooperation Council). De groep demonstranten in Londen trokken later op de dag naar de ambassade van Saudi-Arabië om daar te eisen dat deze zijn troepen terugtrekt uit Bahrein.

De sjiitische demonstranten in Bahrein hadden begin februari naar Egyptisch voorbeeld een tentenkamp opgezet rond het Parelmonument in de hoofdstad Manamah. Zij voelen zich gediscrimineerd door de soennitische minderheid in het land en eisen meer rechten en politieke hervorming. Ook willen zij dat er een einde komt aan het regime van de soennitische koning Hamad bin Isa Al Khalifa.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.