Bij gebrek aan een woning bivakkeert Len op de stoep

Len Miskulin (59 jaar) is na een echtscheidingsprocedure in 2000 het contact ontzegd met zijn twee zoons Stephen en Mathew. Afgelopen zomer ging hij in hongerstaking om aandacht te vragen voor zijn zaak. Dit leverde hem echter niks op. Na 41 dagen is hij, flink verzwakt, met zijn hongerstaking gestopt. Het enige wat hij nu wil is een woning. “Als het weer zo’n strenge winter wordt als vorig jaar dan zal ik waarschijnlijk de lente niet halen”, zegt Len, die sinds 2003 dakloos is.

Len bivakkeert op dit moment in een tent op de stoep tegenover het Britse parlement in Londen. Hij is niet de enige die daar verblijft. Naast enkele andere daklozen overnachten er ook een aantal vredesdemonstranten. Voor de burgermeester van Londen, Boris Johnson is het tentenkamp die door de vredesdemonstranten ‘democracy village’ wordt genoemd  een doorn in het oog.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.