Meer grip op regenachtige dagen

Afgelopen dinsdag werd een record aan files gemeten. De avondspits zorgde met 475 kilometer voor de meeste files van dit jaar. De opstoppingen zouden veroorzaakt zijn door de vroege schemering, maar hoewel duistere avonden gewoon zijn voor deze tijd van het jaar staan er gewoonlijk ruim de helft minder files. Het weer is van grote invloed op de doorstroming op de rijbanen en de verkeersveiligheid. Het slechte weer gaf deze week namelijk de aanleiding voor de drukke avondspits.

Bij hevige regen nemen mensen eerder de auto en tegelijkertijd rijden veel automobilisten veel voorzichtiger op een donkere natte avond. Dit werpt zijn vruchten af, want hoewel er dinsdag ellenlange files stonden wist de ANWB te melden dat er niet bijzonder veel ongelukken of pechgevallen waren. Toch pleiten zij ervoor dat meer bestuurders bij heftige weersomstandigheden niet alleen hun rijgedrag aanpassen, maar ook dat zij ervoor zorgen dat hun rijvaardigheid goed is. De organisatie pleit ervoor dat meer mensen grip- en sliptrainingen volgen. Dat zou de negatieve invloeden van het weer op de verkeersveiligheid kunnen beperken.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.