Onkruid dat smaakt

Veel planten die als onkruid worden geclassificeerd, zijn bijzonder smakelijk en zelfs geneeskrachtig. Lang niet iedereen weet dit. Homeopaten en fysiotherapeuten maken gebruik van deze planten. De homeopathie werkt met tincturen van een kruid of plant. De fysiotherapie maakt gebruik van de pure plant en verwerkt deze in pil, poeder, druppel of theevorm. Look zonder look groeit vaak in bossen en op andere schaduwrijke plaatsen. Als de bladeren worden gewreven, komt een geur vrij die lijkt op knoflook. De plant is een goed alternatief daarvoor en kan ook prima worden gebuikt in salades. Het kruid bevordert de spijsvertering.

De brandnetel staat bekend om de jeuk en branderige pijn die hij veroorzaakt. Zodra de plant wordt aangeraakt komt er mierenzuur vrij die deze jeuk veroorzaakt. De jeuk is te bestrijden door met een blaadje weegbree over de geraakte plek te wrijven. De brandnetel bevat ondanks zijn agressieve kant veel goede vitaminen en mineralen en wordt bij talloze klachten geadviseerd. Mensen met reuma en artritis hebben baat bij de plant en wie acne of eczeem wil bestrijden kan ook goed bij de brandnetel terecht. Het drinken van brandnetelthee prikkelt de stofwisseling.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.