Tamils in Den Haag: Prabhakaran is onze god

“Prabhakaran is onze god, die kan niet dood,” zegt Kanthan Rajan. Hij demonstreert dagelijks op het Plein in Den Haag. Het nieuws dat LTTE-leider Velupillai Prabhakaran in de strijd in Sri Lanka is gesneuveld, gelooft hij niet. Ook de andere demonstranten beweren dat Prabhakaran de afgelopen dertig jaar heeft bewezen dat hij onoverwinnelijk is. “Hij is te slim om zich te laten pakken, hij heeft voor hetere vuren gestaan. Prabhakaran zit verscholen in de jungle met 3.000 LTTE-strijders. Het zijn de leugens van de Sri Lankaanse regering die nu door de westerse media worden worden verspreid.”

Zonder bevestiging van de LTTE geloven de Nederlandse Tamil demonstranten in Den Haag niets van het laatste nieuws. Zij hebben hun eigen informatiekanalen. Al ruim 44 dagen staan zij elke dag op het Plein om internationale hulp te vragen voor de Tamil bevolking in Sri Lanka. Ze voelen zich niet gehoord en zijn verbitterd. Inmiddels klagen Haagse horeca ondernemers op het Plein over geluidsoverlast door de actievoerders. “Is het kopje thee van hun klanten belangrijker dan het bloedbad onder de Tamils?” reageert een demonstrant verontwaardigd.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.