Franciscanen waken bij Schiphol-Oost

Op Goede Vrijdag hield de Franciscaanse Vredeswacht een wake bij het cellencomplex van Schiphol-Oost. Zij toonden hun solidariteit met de vluchtelingen die daar in detentie op hun uitzetting wachten. De Franciscaanse Vredeswacht is ontstaan vanuit de Franciscaanse Beweging.

In 1983 tijdens de grote demonstraties tegen de kruisraketten hebben een aantal Franciscanen en Franciscanessen zich gehergroepeerd tot de Vredeswacht. Toen de groep zich vormde sloten ook andere mensen zich aan. Zij waken en bidden voor de vrede. “Al deze mensen hadden en hebben echter een gemeenschappelijke achtergrond”, beschrijven zij op hun website. “Ze voelen zich ieder op eigen wijze verbonden met Franciscus (en Clara) van Assisi. Vooral Franciscus’ vredelievendheid en eenvoud spreken hen aan”.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.