Tamils voeren nu dagelijks actie

Het geweld in Sri Lanka houdt nog steeds aan. Volgens de Sri Lankaanse regering hebben hun militairen de afgelopen dagen ruim 400 Tamil Tijgers gedood. Op het Plein in Den Haag werd door zo’n vijftig Tamil demonstranten aandacht gevraagd voor het noodlot in hun vaderland. Het oorlogsgeweld escaleert. De Tamil bevolking zit in Sri Lanka ingesloten tussen de strijdende partijen op een smalle gedemilitariseerde zone van 19 vierkante kilometer aan de noordkust. Ook daar wordt nu heftig gevochten.

De demonstranten in Den Haag zijn van plan vanaf vandaag elke dag actie te voeren. Zij eisen dat de Nederlandse regering druk uit oefent op Sri Lanka om een staakt-het-vuren af te dwingen. De gedemilitariseerde zone was door de Sri Lankaanse regering gecreëerd om burgers een veilig heenkomen te geven tijdens de gevechten. Maar aangezien momenteel zware strijd wordt gevoerd binnen het gebied vallen er iedere dag vele burgerslachtoffers.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.