Keer het tij in de 'hoofdstad van verkrachtingszaken'

De brute verkrachting van een studente in India leidt tot een vurig openbaar debat over de veiligheid van vrouwen in dat land. In Londen ging gisteren een tiental Indiërs de straat op. Bij het Mahatma Gandhi standbeeld in Tavistock Square werd een wake gehouden.

De studente van 23 jaar werd vorige week in een bus gruwelijk verkracht en mishandeld door een groep van zes dronken mannen. Uit cijfers van het Nationaal Bureau voor Criminaliteitsstatistiek (NCRB) blijkt dat verkrachting het snelst groeiende misdrijf is in India.
Het NCRB rapporteerde in 2011 meer dan 24.000 verkrachtingszaken. Delhi wordt in de India Tribune zelfs 'hoofdstad van verkrachtingszaken' genoemd. De betogers in Londen willen een halt toeroepen aan dit geweld in hun land van herkomst. Zij pleiten vooral voor strenge wetgeving.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.