ADM met ontruiming bedreigd

De andere culturele vrijhaven in het westelijk havengebied van Amsterdam is het ADM-terrein (Amsterdamse Droogdok Maatschappij). In 1997 werd het terrein gekraakt door een grote groep kunstenaars, avonturiers, ambachtslieden, vrije geesten en bohémiens. Zij doopten ADM om tot de Amsterdamse Doe-het-zelf Maatschappij. Als het aan de gemeente ligt zullen de bewoners van ADM binnenkort ook verhuizen.

Het Havenbedrijf Amsterdam wil op een zo kort mogelijke termijn een tiental wachtplaatsen voor de binnenvaart realiseren. De ADM-bewoners hebben een alternatief voorstel gepresenteerd waarbij zowel de belangen van de haven als het voortbestaan van de vrijplaats zijn gediend. Momenteel zijn de ADM-bewoners hierover in gesprek met het Havenbedrijf, leggen de bewoners uit op hun website www.admleeft.nl

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.