Volgens Europol zijn er zo’n 10.000 migrantenkinderen spoorloos na hun registratie in Europa sinds 2014. Gevreesd wordt dat een aantal van hen in handen is gevallen van drugsbendes of de seksindustrie. Anderen zijn mogelijk doorgereisd naar familie of vrienden in Europa, zonder het te melden. “We weten niet waar ze zijn, wat ze doen en met wie ze zijn.”

Het doel van Lost in Europe is om met de hulp van Europese burgers te achterhalen hoe deze minderjarigen kunnen verdwijnen.

Onderzoeksjournalist Sanne Terlingen (Argos) en projectcoordinator Geesje van Haren (VersPers) zijn op zoek naar hoe de kinderen verdwijnen vanuit Nederland. Dit doen zij voor Small Stream Media in samenwerking met onderzoeksjournalistieke radioprogramma Argos

Het team van onderzoeksjournalisten dat internationaal voor Small Stream Media bericht bestaat uit Chloë Carlens vanuit België, Ismail Einashe van de BBC en Newsweek in het Verenigd Koninkrijk en Cecilia Ferrara van Il Fatto Quotidiano in Italië. Op de website lees je wekelijks een blog over de vorderingen van het onderzoek.