Summerschool #11: Life is Music

In 2019 ging een aantal journalisten met VersPers reizen naar Sicilië om documentaires te maken over migratie, dit is Life is Music door Annick Hus.

Life is Music vertelt het verhaal van Chris Obehi, een jonge muzikant die omwille van zijn geloof Nigeria moest verlaten. Na een uitputtende en gevaarlijke tocht, die hij nog steeds niet onder woorden kan brengen, belandt Chris in Italië. Het is in Palermo dat de puzzelstukjes voor hem stilaan in elkaar vallen. Hij is er niet alleen een gekend en geliefd straatmuzikant, die steeds vaker op affiches van plaatselijke festivals prijkt. Chris is zowel een rolmodel voor de schoolkinderen in de buurt als voor andere vluchtelingen die zijn pad kruisen. Ook zijn Italiaanse vrienden en vriendin prijzen deze jonge, talentvolle man de hemel in. Maar ondanks alles blijft al dat geluk voor Chris bijzonder fragiel.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.