Het aantal straatkinderen in Oeganda neemt nog steeds toe. De overheid zegt de zorg voor deze jongeren serieus te nemen, maar de manier waarop dit gebeurt is omstreden. Er zijn echter ook alternatieven zoals particuliere opvangcentra die straatkinderen een tweede kans willen bieden. Eén daarvan is KisoBOKa.

Niemand weet precies hoeveel straatkinderen er in Oeganda zijn. Officiële cijfers ontbreken, maar het gaat om minstens 10.000 jongens en meisjes. Dat aantal groeit gestaag vanwege het hoge geboortecijfer in het land. Gemiddeld krijgt een Oegandese vrouw bijna zes kinderen. Oeganda is hiermee een van de vruchtbaarste landen ter wereld. De meeste straatkinderen worden verstoten door hun ouders of trekken vanwege sociale en economische problemen naar de twee grootste steden; hoofdstad Kampala of het nabijgelegen Jinja, de tweede stad van het land.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.