Het jeugdjournaal. In Nederland is het een simpel journaal met serieuze zaken uit het nieuws, maar vooral ook vrolijke onderwerpen. In Indonesië zit het jeugdjournaal net iets anders in elkaar. Teen Voice behandelt onderwerpen die in de wereld van kinderen spelen, maar vaak onbesproken blijven. Zoals kinderprostitutie.

Een gebruikelijk Indonesisch uur te laat vertrekt Fellicca Madiadipura, producer van het Indonesische jeugdjournaal Teen Voice, richting Bandung. “De chauffeur kwam niet opdagen”, klaagt ze. Samen met cameraman Ito Rosito en verslaggeefster Hospita Simanjuntak draait ze er vandaag een item over kinderprostitutie. Want Teen Voice behandelt vooral die onderwerpen die “wel in de wereld van kinderen en jongeren aan de hand zijn, maar thuis en op school onbesproken blijven”, benadrukt ze nog eens. Een jeugdjournaal dat omstreden onderwerpen voor kinderen bespreekbaar maakt in een land dat niet bekend staat om haar persvrijheid. Fellicca voegt de daad bij het woord: “dit zullen mensen vast weer niet leuk vinden, maar het is zó belangrijk. We moeten gaan.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.