Langzaam lost de crisis op. De Nederlandse economie herstelt zich en de koopkracht neemt weer toe. Maar fotografen hebben het nog steeds heel moeilijk. “Je moet dromen, durven, doen en doorzetten. Dan blijf je een succesvol fotograaf.” Fotograaf Robert van Ginkel laat zien dat doorzettingskracht en ambities je overeind houden in deze zware tijd.

Het is feest bij RVG Photography, het fotografiebedrijf van commercieel beroepsfotograaf Robert van Ginkel (37 jaar). Ze bestaan dit jaar vijftien jaar. “En daar zijn we heel trots op. De afgelopen jaren is het werkgebied binnen de fotografie steeds kleiner geworden. De concurrentie is groot, grote opdrachtgevers vallen weg en de prijzen voor fotografie gaan steeds meer omlaag. Het is als fotograaf niet makkelijk om je hoofd boven water te houden.” Andere fotografieprofessionals zoals Lars Boering, directeur World Press Photo, bevestigen dit. Op een platform voor fotografen noemt hij de markt een “onneembare vesting. Een vijandig milieu.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.