Zes palen en een dak van golfplaten vormen de 'Aboriginalambassade'. Onder de golfplaten staan drie banken en een Ikea-tafeltje. De ambassade is omringd met tenten, protestborden en vlaggen. Een kleine groep van Aboriginals en blanke sympathisanten protesteert tegen het op deze plek geplande bouwproject. Het vertrouwen tussen de ontwikkelaar en de Aboriginalgemeenschap is verdwenen.

“Wij gaan nergens heen”, verklaart Mauri stellig. De vrouw van tegen de zestig, grijzend haar, kent de Aboriginalgemeenschap in Sydney door en door. “Deze grond is veertig jaar geleden aan de Aboriginalgemeenschap gegeven, en is dus niet van projectontwikkelaars."
Eerder op de dag heeft ze gedemonstreerd voor het parlement van New South Wales, Australië. “Always was, always will be, Aboriginal land”, galmde het tussen de kantoortorens van internationale banken.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.