Eerder deze maand beschuldigde Microsoft-topman Terry Myerson Google, van het niet up-to-date houden van de beveiliging op Android-toestellen. Maar heeft Microsoft wel recht van spreken? Is Android echt zoveel slechter beveiligd dan de door Microsoft ontwikkelde Windows Phone?

Zowel Windows Phone als Android hebben in het verleden tal van beveiligingsproblemen en bugs gehad. Het meest recente probleem was Freak, een bug die invloed had op de beveiligde https-verbinding. Dit is een verbinding die op zo'n manier beveiligd wordt, dat wanneer deze onderschept wordt hij niet te lezen is. Hierdoor werd de verbinding opeens niet zo veilig meer. Kwaadwillenden konden vrij gemakkelijk internetverbindingen aftappen en op deze manier wachtwoorden en andere persoonlijke informatie stelen. Freak trof eigenlijk elk besturingssysteem, het systeem waar alle apparaten op draaien, waaronder ook de software van onder meer Android en Windows Phone. De bug werd in maart ontdekt en inmiddels zijn er diverse updates geweest om het lek te dichten. Microsoft was de laatste van de drie grote spelers – Microsoft, Google en Apple –  die het probleem ontdekte. Op basis van deze gebeurtenis, lijkt de beschuldiging van Microsoft tegenover de beveiliging van Android onterecht te zijn.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.