Een klein uur dat voelt als een kwartier. Zo snel was het verhaal van de jonge theatermaker Esther Hulst voorbij. Afgelopen zondag werd in Het Compagnietheater te Amsterdam het stuk van Hulst gespeeld. De documentaire theatervoorstelling gaat over heimwee en verlangen naar een thuis, over de Molukse roots van de maker. Met een minimaal decor dat nauwelijks veranderde, slechts drie spelers bezetten het toneel.

Esther Hulst, Lena in de voorstelling, vertelt haar verhaal en vult met tekst losstaande gespeelde fragmenten aan. Willy Noija, de moeder van Hulst, speelt Mama Pito in het stuk. Hulst en haar moeder spreken Indonesisch met elkaar in de voorstelling. Door de taal en de Molukse gebruiken - het koken, eten en wassen – die in beeld worden gebracht voel je je als toeschouwer al snel betrokken bij de Molukse cultuur.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.